Вести

Одржано предавање „Новинарство у стартап ери: извештавање о иновацијама и технолошком предузетништву“

Предавање на тему „Новинарство у стартап ери: извештавање о иновацијама и технолошком предузетништву“ стартап новинара Ајген Штама (Eugen Stamm) из компаније “Verve Ventures”, одржано је на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Стартап новинар Ајген Штам истакао је да му је част што има прилику да говори о овој теми на Факултету политичких наука и објаснио да су стартапови приступачни новинарима, јер су људи из те бранше увек отворени и спремни за сарадњу. Он је нагласио да у Србији постоји велики број талентованих младих стручњака из области технологија и да је данас могуће са било ког места у свету започети каријеру у стартапу. „Технологије и иновације нуде потенцијална решења за актуелне проблеме као што су нпр. климатски, зато треба пажљиво гледати и ослушкивати окружењe како би се одговорило на његове потребе. Предузетници представљају узоре, јер обликују друштво према својим амбицијама и на тај начин стварају нове пословне прилике које постају  доступне свима“,  поентирао је Штам.

Студенти су имали прилику да чују о актуелним технолошким трендовима релевантним за развој стартапа, као и о приликама које стартап пружа младим новинарима.

Предавање је организовала студентска организација Европски студентски форум, на иницијативу и у сарадњи са Научно-технолошким парком Београда, уз подршку Владе Швајцарске у оквиру пројекта „Технопарк Србија 2 – Подстицање извоза кроз развој технолошких паркова“.

Related Posts