Вести

Проф. др Невенка Жегарац учесница EurofamNet отвореног вебинара

EurofamNet отворени вебинар „Вештине подршке породици у различитим професијама и окружењима“ (Family support skills across professions and settings), одржан је у петак, 10 новембра 2023. године.

На вебинару су представљени резултати рада групе коју је почевши од 2018. године водила проф др Невенка Жегарац, у оквиру европске COST Акције “The European Family Support Network: A Bottomup, Evidence-Based, and Multidisciplinary Approach“. Вебинар је био посвећен представљању Каталога вештина за практичаре у области подршке породици (https://eurofamnet.eu/sites/default/files/toolbox/compendium-outputs/WG4_CatalogueFSSkills.pdf).

Проф др Невенка Жегарац са Факултета политичких наука Универзитета у Београду и проф др Нина Мешл са Факултета за социјално дело Универзитета у Љубљани представиле су развојни процес, структуру, садржај и импликације Каталога вештина, а проф. Жоана Секеира (Joana Sequeira) је у име Европске асоцијације породичних терапеута (European Family Therapy Association) дискутовала о практичним и научним аспектима представљених резултата.

Вебинар, коме је присуствовало више од 100 академских радника, истраживача и професионалаца, водио је проф. Давид Херера Пастор са Универитеа у Малаги (Шпанија).

Related Posts