Вести

Отворена изложба ликовних радова у оквиру хуманитарне акције „Солидарност на делу“

Изложба ликовних радова, која се реализује у оквиру хуманитарне акције „Солидарност на делу“, a коју организује студентска организација Унија студената социјалног рада у сарадњи са доц. др Сузане Михајловић, свечано је отворена на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Доценткиња др Сузана Михајловић изразила је захвалност ауторима који су подржали хуманитарну акцију излагањем својих уметничких дела. Она је објаснила да ће средства прикупљена током акције бити уручена Сигурној кући Београд на Међународни дан људске солидарности, 20. децембра. „Постмодерна нам је донела велике изазове, али је важно да негујемо идеју о емпатији и солидарности. Ради се о вредностима које су изузетно важне за наше друштво, поготово за оне којима је најпотребније, а ове године то су жене и деца у Сигурној кући Београд“, поручила је доц. др Михајловић. Она је указала да је акција осмишљена како би се истакло да је идеја солидарности значајна у савременим друштвима. Доц. др Михајловић објаснила је да је изложба ликовних радова друга од четири активности које се реализују у оквиру хуманитарне акције „Солидарност на делу“.

На изложби ликовних радова која је отворена од 29. новембра до 1. децембра 2023. године, од 11 до 14 часова у просторијама Факултета политичких наука, своја дела изложили су уметници Николија Тубић, Ана Миљковић, Марија Јовичић и Антанасије Пуношевац.

Опширније о хуманитарној акцији налази се на: https://www.fpn.bg.ac.rs/76677

Related Posts