Вести

Месец омладинских друштвених дијалога

Омладински програм Београдског центра за људска права вас позива да нам се придружите на децембарским друштвеним дијалозима, које организујемо 13. 12. и 20. 12. 2023. године, у циљу отворене размене мишљења о важним темама за младе. Ови дијалози ће пружити прилику за #разнолике идеје, приче и перспективе и окупити младе, младе активисте/ткиње, представнике/це институција, међународних организација и организација младих и за младе

Можете се пријавити за један и/или два дијалога, у зависности од својих интересовања и расположивог времена, и то:

У фокусу – улога и значај Опционог протокола у заштити економских, социјалних и културних права младих

13. 12. 2023, 11.30 – 13.30 ч, ЕУ инфо центар (Краља Милана 7)

Недавна ратификација Опционог протокола уз Пакт о економским, социјалним и културним правима отворила је нову могућност када је у питању заговарање и заштита права младих пред међународним механизмима који су нам доступни. Међутим, да би ови међународни механизми заштите људских права младих били препознати, потребно је покренути дискусије, размене и упознавања. Кроз овај дијалог први пут заједнички истражујемо значај Опционог протокола уз увођење омладинске перспективе и како га можемо искористити у заштити права младих.

Разговор води: Горан Сандић, истраживач-приправник на Факултету политичких наука

Разнолико младолико – друштвени дијалог о положају младих активисткиња: изазови, потребе и победе

20. 12. 2023, 11.30 – 13.30 ч, Кафе бар 16 (Цетињска 15a)

Овај дијалог ће истражити специфичне изазове, потребе и успехе младих активисткиња из различитих друштвених група, препознајући достигнућа и победе које су постигле у раду на унапређењу положаја младих у својим локалним заједницама. Kроз размену идеја, стратегија и искустава, упознаћемо се са #разноликим гледиштима младих активисткиња, и тако допринети ширем разумевању њиховог значајног доприноса у заједницама у којима раде.

Уколико желите да будете део отворене размене мишљења о овим темама, придружите нам се кратком пријавом путем линка: https://forms.gle/QtJhgUNj455UTp2EA

Важно је да знате: Број места у публици је ограничен, а за све учеснике/це ван Београда обезбедили смо рефундацију путних карата (на основу оригинала возне/аутобуске карте).

За сва питања нам можете писати на мејл: youth@bgcentar.org.rs

Дијалоге организује Београдски центар за људска права уз финансијску подршку Делегације Европске уније у Србији.  Дијалози су део програма активности Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог ,,75 дана за 75 година Универзалне декларације”.

Related Posts