Вести

Конкурс за праксу на ТВ Партизан

Уколико вам је циљ да постане спортски новинар или коментатор, ако желите да учествујете у осмишљавању, припреми и реализацији свакодневног телевизијског програма и да стичете неопходно новинарско искуство рада на терену, онда је пракса на ТВ Партизан право место за вас!

Факултет политичких наука и ТВ Партизан улазе у пету календарску годину успешне сарадње, која је крајем 2023. године озваничена новим Споразумом о сарадњи. До сада, кроз стручну праксу на ТВ Партизан прошло је тридесетак студената Факултета политичких наука, што им је у значајној мери помогло у стицању првог новинарског искуства и доласку до првог запослењу у бројним спортским редакцијама најпопуларнијих домаћих медија. ТВ Партизан у 2024. години жели да употпуни свој тим новим младим људима, који су вољни да се опробају у спортском новинарству, да брзо уче и да искористе прилику за први самосталан рад.

Предности праксе су флексибилно радно време, у потпуности прилагођено свим факултетским обавезама, које је стриктно везано за спортске догађаје, било да се ради о утакмицама на којима се реализују директни телевизијски преноси, или о снимањима репортажа и интервјуа са различитим саговорницима пре или након спортских догађаја.

Отворене су позиције за:

новинаре-практиканте који ће радити на праћењу рукометног и одбојкашког клуба, као и млађих категорија кошаркашког клуба (подложно промени током праксе, у складу са личним преференцијама студената према одређеним спортовима).

За праксу није неопходно никакво претходно искуство. Предвиђено трајање праксе је фебруар-јун 2024. године.

Конкурс је отворен за све студенте Факултета политичких наука, с тим што ће предност имати студенти треће и четврте године новинарства.

Пријаве су отворене до 15. фебруара.

Пријаве се врше слањем CV-ја на мејл адресу ognjen.tegeltija@fpn.bg.ac.rs. У мејлу је потребно навести смер и годину студија, претходно искуство (уколико постоји), на којем од наведених спортова бисте желели да радите у оквиру праксе, мејл адресу и број телефона на који ће изабрани кандидати и кандидаткиње бити контактирани за састанак и прикључење тиму.

Извор фотографије: Wikipedia

Related Posts