Вести

Курсеви о Холокаусту за студенте основних, мастер и докторских студија

Институт за филозофију и друштвену теорију Универзитета у Београду, у сарадњи са Conference on Jewish Material Claims Against Germany (Claims Conference) организује у првом семестру академске године 2022/2023. три курса о историји Холокауста. Курсеви су бесплатни, а намењени су заинтересованим студентима основних, мастер и докторских студија свих факултета Универзитета у Београду, као и других универзитета у Србији. Предавач ће бити научни сарадник и координатор ShoahLab-а, лабораторије за изучавање Холокаустадр Милован Писари (Milovan Pisarri).

Курсеви трају 15 часова и организују се у просторијама Института за филозофију и друштвену теорију. У зависности од ситуације, предвиђено је и одржавање часова онлајн.

Полазници ће на крају курса написати чланак на тему коју ће договорити са предавачем. Чланци ће бити објављени у заједничкој научној публикацији 2023. године, а полазници ће добити сертификат о похађању курса.

Заинтересовани могу послати кратко мотивационо писмо на ifdt.kursevi@gmail.com до 15. октобра 2022. године.

Почетак курсева предвиђен је за последњу недељу октобра.

I курс (за студенте основних студија)
Увод у Холокауст. Од настанка до последица

II курс (за студенте мастер студија)
Холокауст и други геноциди: искуство југоисточне Европе

III курс (за студенте докторских студија)
Историографија и Холокауст

Основне информације о курсевиманалазе се на следећем линку: https://ifdt.bg.ac.rs/2022/10/kursevi-o-holokaustu-za-studente-osnovnih-master-i-doktorskih-studija/

За сваку додатну информацију можете се обратити на: ifdt.kursevi@gmail.com

Related Posts