Вести

Одржана трибина „Са гостом на ти – Душко Вујошевић”

Трибина „Са гостом на ти“ на којој је говорио бивши кошаркашки тренер Душко Вујошевић, одржана је на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Душко Вујошевић осврнуо сe на своје кошаркашке почетке и важност коју су успеси тадашње репрезентације имали на његово интересовање за овај спорт. Он је додао да је спорт постао начин његовог живота, као и да су за тренерски посао потребне другачије вештине и знања у поређењу са играчима. „Сваки пораз је тежак и због тога је тежак посао тренера, зато треба да се памте само лепе ствари. Победа има много позитивних аспеката, али спорт је интересантан зато што је непредвидив, гледате како кошарка од највеће среће, преко највеће туге, постаје опет највећа срећа“, рекао је Вујошевић. Душко Вујошевић је навео да је за играче изазов велики број утакмица које одиграју у сезони и то што не постоји компромис и сарадња ФИБЕ и Евролиге, домаћих лига, као ни разумевање НБА лиге. Он је закључио да је то ризично, јер нема више посттакмичарског периода који је раније служио да се развије индивидуални квалитет и снага играча.

Модераторка трибине била је студенткиња Јелена Банић из студентске организације Тимска иницијатива младих са Факултета политичких наука.

Трибину је организовала студентска организација Тимска иницијатива младих са Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

Related Posts