Вести

Одржана предавања „Енергетска политика и њен утицај на глобални развој” и ,,Укорењено и аутентично лидерство”

Предавања на теме „Енергетска политика и њен утицај на глобални развој” и ,,Укорењено и аутентично лидерство” одржана су на Факултету политичких наука универзитета у Београду.

Извршни председник компаније Kerogen Exploration и члан управног одбора компаније Badlands Energy, др Александер Калпец (Alexander Kulpecz) осврнуо се на повезаност политичких наука и енергетских студија која се огледа у томе да на најбољи начин искористимо ресурсе. Коришћење фосилних горива утиче на климатске промене и људске животе и оставља дуготрајне последице по човечанство. „Стварање енергетског сиромаштва држи развијени свет заробљеним у аграрну прошлост кроз генерације. Имамо парадокс да иако животни век доживљава изузетан пораст, који се поклапа са брзим и огромним повећањем снабдевања енергијом фосилних горива, имамо велика разлику у степену развијености одређених подручја по том питању“, нагласио је др Калпец.
Професор др Џон Џонсон (John Johnson) са Стенфорд универзитета нагласио је да су две теме о којима нико не жели да прича политика и религија. Он је предочио да је за узорног лидера потребно имати шест карактеристика које су очигледне, али често занемарене. „Узрок лоше политике данашњице је неуспело лидерство које доводи до лоше политике. Како би лидер био успешан мора да се води заједничком користи, а не персоналном, а како би остварио кредибилитет мора да има карактер, вештину и мудрост“, истакао је др Џонсон.
Организатори предавања су Конгрес српско-америчког пријатељства (КСАП), Српско-амерички пословни клуб и Центар за студије САД Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

Related Posts