Вести

,

Конкурс за награду Европске уније и Европа Ностре у области културног наслеђа

Награда Европске уније и Европа Ностре је једна од најзначајнијих награда из области наслеђа. Награда се додељује за најбоље пројекте из конзервације; најзанимиљивија истраживања; посвећеним професионалцима и волонтерима; успехе у промоцији наслеђа и подизању свести о значају, као и квалитетне обуке и едукативне програме.

Архитекте, занатлије, професионалци и стручњаци, волонтери, јавне и приватне институције и локалне заједнице: ово је прилика да освојите најзначајнију награду из области културног наслеђа у Европи!
Награда се додељује за 30 најистакнутијих достигнућа из целе Европе у четири категорије. Међу њима, 7 одабраних добиће и Grand Prix и 10.000 евра. Такође, сваке године се додељује и награда публике Public Choice Award оном пројекту који буде изгласан преко онлине анкете коју води Европа Ностра.

Победници ће своја признања прославити на свечаној церемонији доделе награда Европске уније и Европе Ностре у јуну 2019. године.

Европску награду за културно наслеђе/награду Европа Ностре (од 2019. године Европска награда за наслеђе) покренула је Европска комисија 2002. године и од тада је води паневропска мрежа Европа Ностра. Награда је досадашњим добитницима донела многе предности попут веће видљивости на националном и интернационалном нивоу, повећан број посетилаца и нове изворе финансирања. Награда је подржана и од програма Европске уније – Креативна Европа.

Пријавите свој пројекат и покажите успех целој Европи!
Рок за пријаву је 15. новембар 2018. године.

http://www.europeanheritageawards.eu/apply/

 

w: www.europanostraserbia.org

Related Posts