Вести

Одржана радионица у оквиру пројекта ,,Ко-креација културних програма студената Универзитета у Београду са мигрантском и избегличком омладином у Републици Србији”

Радионица у оквиру пројекта ,,Ко-креација културних програма студената Универзитета у Београду са мигрантском и избегличком омладином у Републици Србији” одржана је на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. Руководитељке пројекта су проф. др Александра Крстић и проф. др Анита Бургунд Исаков, а у реализацији пројекта учествују и проф. др Милица Кулић и асистетнкиња Виолета Марковић.

Учесници пројекта су студенти основних студија новинарства и основних студија социјалне политике и социјалног рада, као и млади мигранти и избеглице који бораве на територији Београда.

Циљ пројекта је културно повезивање, разговор о идентитетима, разноликости и културолошким потребама, стварање нових прјатељстава и брисање предрасуда.

Пројекат се реализује у оквиру сарадње Центра за медије и медијска истраживања, којим руководи проф. др Александра Крстић и Центра за истраживања у социјалној политици и социјалном раду којим руководи проф. др Анита Бургунд Исаков. Пројекат траје до краја године и одржава се под покровитељством Министарства културе Владе Републике Србије, у оквиру Програма у области културних делатности деце и за децу и младе у 2023. години.

Related Posts