Вести

Одржана дискусија „Европска унија у Србији и Хрватској: заједничка тема?“

Дискусија под називом „Европска унија у Србији и Хрватској: заједничка тема?“, одржана је на Факултету политичких наука (ФПН) у оквиру пројекта „ПЕРОМ Србије и Хрватске“.

Дискусију је започела асистенткиња на ФПН-у мр Ивана Радић Милосављевић, која је са студенткињама и студентима разговарала о променама које је произвела Европска унија у хрватском образовању. Једно од главних питања дискусије била је разлика образовног система Факултета политичких наука Универзитета у Београду и Факултета политичких знаности Свеучилишта у Загребу (ФПЗ). Из тог питања дискутанти су извели закључак да се теорија, која се изучава на ФПЗ-у, више окреће Европској унији, док су теоријски оквири ФПН-а усмерени ка Југославији.

Студенти ФПЗ-а у Загребу сматрају да би се уласком Србије у Европску унију створили бољи трговински односи између наше две земље, као и да би Србија и Хрватска биле у коалицији и по многим другим питањима.

Пројекат представља сарадњу Факултета политичких наука Универзитета у Београду и Факултета политичких знаности Свеучилишта у Загребу уз подршку Фондације др Зоран Ђинђић.

 

Related Posts