Вести

Позив на трибину „Француски антиглобализам”

Поштоване колегинице и колеге,

Позивамо Вас на трибину на тему „Француски антиглобализам (актуелно стање)”, која ће се одржати у среду, 20. марта 2019. године у 18 часова у слушаоници 3 Факултета политичких наука Универзитета у Београду (Јове Илића 165).

Учесници трибине:

  • Ерве Живен
  • Проф. др Ненад Крстић, модератор (професор француског језика)
  • Проф. др Љубиша Деспотовић, политиколог и писац више књига и студија геополитичког темата
  • Мирослав Паровић, публициста

Ерве Живен (Herve Juvin) је истакнути француски интелектуалац, хроничар листа Le Mond, есејиста, писац, као и угледни француски познавалац широког корпуса тема из економије и екологије. Објавио је 15 књига које имају наглашен геополитички садржај. Његова књига „Западни зид није пао” доживела је огроман успех и преведена је на све светске језике. Држи конференције на најугледнијим светским универзитетима, од Пекинга, преко Москве, па до Париза и Лондона и све до Бостона и Њујорка (Харвард, Колумбија). Уз поменуто, истакнути је антиглобалиста, патриота, суверениста. Био је близак сарадник познатог француског политичара (председник Владе француске) и интелектуалца Рејмона Бара. Ради као консултант кинеске Владе за екологију.

Његова последња књига „Француска – политички тренутак“ постала је „Свето писмо“ свих француских суверениста и чувара француског идентитета. Један је од главних „адута“, као независни интелектуалац, НО (Националног окупљања) на предстојећим парламентарним изборима, будући да је пети на листи кандидата за ЕП.

Related Posts