Вести

,

Отворени докторски семинар, Политиколошке студије, 2018/19

Отворени докторски семинар – политиколошке студије 2018/19

Обавезе студената и студенткиња докторских студија политикологије на курсу “Отворени докторски семинар” подразумевају слање рада и представљање истог пред члановима академске заједнице. Курс је замишљен као мања конференција на којој докторанти имају прилику да прикажу и поделе свој напредак у истраживању са заинтересованим колегама и колегиницама из шире академске заједнице.

Рад који се шаље може бити у форми једног поглавља будуће докторске дисертације (до 40 страница), или необјављен научни/стручни чланак који је односи на тему будуће дисертације (до 20 страница), а који намеравате да пошаљете неком од часописа за објављивање. Радови се шаљу мејлом у pdf формату на адресe jevticmiroljub@yahoo.com и marko.vekovic@fpn.bg.ac.rs, на насловом “Отворени докторски семинар: пријава рада”. Рок за слање рада је 19. мај 2019. године.

Конференција ће бити организована у првој недељи јуна 2019., у панелима са 4-5 учесника. Сваки учесник ће имати до 15 минута да изложи главне аргументе свог рада. Након излагања, биће отворена Q&A секција.

Успешно полагање овог испита подразумева слање рада до горе наведедног рока, представљање свог рада и активно учествовање у дискусији поводом радова осталих колега и колегиница.

Позив за учествовање на конференцији ће бити прослеђен свим запосленима на ФПН, али и институтима и заинтересованим појединцима за одређене теме.

Уколико имате нека питања у вези са организовањем наставе, молим вас да се обратити проф. др Мирољубу Јевтићу, шефу студија, мејлом jevticmiroljub@yahoo.com, или доц. др Марку Вековићу (marko.vekovic@fpn.bg.ac.rs)

 

Related Posts