Вести

Oдржана трибина „У студију са Предрагом Милинковићем и Јованом Гузијан“

Трибина под називом „У студију са Предрагом Милинковићем и Јованом Гузијан“ одржана је на Факултету политичких наука у организацији Спортиндекса. Гости Факултета били су новинар РТС-а и генерални секретар Европске асоцијације спортских новинара, Предраг Милинковић и водитељка и новинарка телевизије Арена спорт, Јована Гузијан.

Предраг Милинковић је истакао како се увек трудио да ради професионално и поручио студентима да би требало константно радити на себи, усавршавати се и пратити трендове. „Бити спортски новинар је највећа привилегија јер имате феноменалну могућност да гледате и уживате у утакмицама, док други плаћају да би на то место дошли. Увек размишљајте о томе шта би гледаоци волели да чују, суштина је да када извештавате покажете емоцију, драму и ако сте у томе истрајни, нема разлога да не будете успешни“. Он је навео како је важно да посвећивање послу и да би то требало свако ко воли свој посао да чини. „Новинарство је стил живота, никад не знате кад можете добру причу да направите, шта год да радите, треба да уграбите прилику и да снимите ситуацију, макар и телефоном јер сте ви новинари увек, чак и када нисте на дужности“, закључио је новинар.

Водитељка Јована Гузијан навела је да је на почетку каријере нико од њених колега није потцењивао с обзиром на то да је девојка која прати фудбалске утакмице, али да како време одмиче, повремено чује и негативан коментар. „Трудим се да будем што боља у свом послу и данас стварно не бих могла да замислим себе како радим нешто друго“ Гузијан је додала да је новинарима на терену често веома тешко да све организују сами и да се више пута суочавају са незгодним ситуацијама. „Захтевно је када треба самостално да одрадите утакмицу и то у другом граду и тада вам једино преостаје умеће сналажења“. Јована је нагласила како увек долази спремна на посао и да је лепота овог позива у томе што са мало ресурса, добром идејом и великом вољом може да се постигне огроман успех. „Припрема је кључна ствар сваком новинару како бисте били у току са догађањима и да бисте уједно знали како да поступите уколико дође до непредвиђених околности“, објаснила је Јована Гузијан.

Спортиндекс је студентска редакција која младима омогућава праћење студентских лига у Београду као и разних спортских такмичења. Рад на овом месту студентима на најбољи начин пружа увид у посао спортског новинара. Највеће задовољство члановима и садашњим уредницима Спортиндекса јесу управо колеге које су тренутно запослене на најгледанијим телевизијама.

 

Related Posts