Вести

,

Мисија ОЕБС: позив на семинар о транзиционој правди у Врњачкој Бањи

ЈАВНИ ПОЗИВ

Семинар у Врњачкој Бањи:
„Суочавање с прошлошћу: Увод у транзициону правду са посебним освртом на суђења за ратне злочине и праксу Међународног кривичног суда за бившу Југославију (МКСЈ) и Међународног суда правде (МСП)”

 

Локација: Врњачка Бања

Датум: 1 – 4. јул 2019. године

Семинар је намењен студентима завршних година и пост-дипломских студија универзитета широм Србије, подмлацима политичких партија, младим лицима запосленим у државној управи, медијима и активистима организација цивилног друштва.

На семинару ће се говорити о следећим темама:

• општи преглед механизама транзиционе правде
• комисије за истину
• репарације
• МКСЈ и МСП, са посебним освртом на судске поступке у вези са ратним дешавањима на територији Сребренице
• домаћа суђења за ратне злочине
• родно засновано насиље и сексуално насиље у оружаним сукобима.

Међу предавачима ће бити домаћи и регионални експерти из области транзиционе правде, историје, међународног јавног права, међународног хуманитарног права и међународног кривичног права.

Мисија ОЕБС-а у Србији сноси трошкове превоза, смештаја и хране за полазнике семинара. Пријава је ограничена на канидате који тренутно бораве у Србији.

Пријава: Молимо да Вашу биографију и мотивационо писмо доставите на gojko.pantovic@osce.org до 18. јуна 2019. године. У биографији навести и семинаре, школе и радионице које је кандидат/кандидаткиња похађао/ла, као и политичке и/или друштвене активности у којима је кандидат/кандидаткиња учествовао/ла.

За све додатне информације можете се обратити Гојку Пантовићу и Дамјану Брковићу на имејл адресе: gojko.pantovic@osce.org и damjan.brkovic@osce.org.

Call for Participation

Related Posts