Вести

Свечано отворен Сабор политиколога 2019: Сукоби. Стабилност. Демократија?

Сабор политиколога, годишња међународна конференција Удружења за политичке науке Србије, данас је званично отворена на Факултету политичких наука. Тема овогодишње конференције „Сукоби. Стабилност. Демократија?“ привукла је преко 60 учесника и учесница из Србије и иностранства, који ће своја саопштења изложити у оквиру четрнаест панела и на једном округлом столу.

У свом поздравном говору, декан ФПН-а проф. др Драган Р. Симић се у име Факултета политичких наука захвалио Удружењу за политичке науке Србије, Балканском удружењу за политичке науке и Фонду за отворено друштво на залагању да својим годишњим конференцијама допринесу промоцији Факултета политичких наука као важног форума за академске расправе о кључним проблемима и изазовима данашњице. Проф. др Симић је посебну захвалност упутио учесницима из иностранства и пожелео им инспиративне расправе на Факултету политичких наука, али и пријатан боравак у Београду.

Присутнима се потом обратио и некадашњи декан ФПН-а проф. др Милан Подунавац који се у име Балканског удружења за политичке науке захвалио Факултету политичких наука и Удружењу за политичке науке Србије на успешној заједничкој сарадњи у организацији и реализацији овогодишње конференције Сабора политиколога, а учесницима пожелео успешан рад током наредна два дана.

Проф. др Небојша Владисављевић је у име Удружења за политичке науке Србије најпре изразио захвалност Факултету политичких наука, као и Фонду за отворено друштво и Балканском удружењу за политичке науке, на вишегодишњој подршци у организацији Сабора политиколога. Говорећи о овогодишњој теми конференције, проф. др Владисављевић је истакао да, као и претходних година, Сабора политиколога тежи да подстакне академска истраживања и утемељене расправе о актуелним изазовима са којима се суочавају демократске државе у региону, Европи и свету, али и да истовремено популаризује примену политиколошких знања зарад успешнијег суочавања са поменутим изазовима. Наглашавајући да је успостављање сарадње и размена знања и искуства са сродним удружењима у земљи и свету још једна важна мисија Сабора политиколога, проф. др Владисављевић је такође изразио задовољство великим бројем учесника са различитих академских институција из Србије, региона и Западне Европе.

Конференција наставља са радом и у недељу, 29. септембра 2019. године. Програм и Књигу сажетака Сабора политиколога можете преузети овде: http://www.upns.rs/node/58.

 

 


Related Posts