Вести

Свечана церемонија пријема бруцоша генерације 2019/20.

Свечани пријем бруцоша генерације 2019/20. уприличен је на Факултету политичких наука. Будућим студентима добродошлицу пожелео је декан Факултета, проф. др Драган Р. Симић, истакавши значај ове институције и знања која се у њој усвајају.

„Овај „храм науке“ , у коме ћете у раду усвајати знања важна за цео живот, од данас постаје ваша друга кућа. Оно што вам желим јесте да учите како да критички конструишете ставове и мислите својом главом, али и да следите своје снове и постављате само највише циљеве“, рекао је декан Факултета политичких наука. Декан је студенткињама и студентима нагласио и да је изузетно драгоцен и тешко мерљив допринос нашег Факултета у свим сферама друштвеног и политичког живота и истакао да је Факултет политичких наука Универзитета у Београду водећа установа у овим областима не само у Србији, већ и у региону овог дела Европе, на шта сви треба да будемо поносни. Бруцоше и бруцошкиње декан Симић посаветовао је да следе своју звезду у бескрајном плавом кругу, осврнувши се на речи Милоша Црњанског.

Присутнима се обратила професорка Неда Тодоровић која је као студентикиња прве генерације Факултета политичких наука имала прилику да посматра, али и учествује у развоју ове установе, од њеног прерастања у Факултет 1968. године.  „Године труда уложили смо у стварање елите и није нескромно ако кажем да и ви од себе можете то да очекујете. Као студенти Факултета политичких наука, не смете бити само посматрачи друштвених догађаја, већ објективно реаговати“. Професорка је посаветовала колеге и колегинице да улажу у своје образовање, јер што је човек образованији, то је слободнији.

У име студената Факултета бруцошима и бруцошкињама обратила се студенткиња продеканка Ана Грчић упутивши да су уписом стекли готово 500 пријатеља. „Свако од вас овде има простора да изрази свој потенцијал, али је важно да спознате своје могућности и вредности“. Продеканка је предочила да сваки смер Факултета има своју посебност коју треба одржавати.

Свечану церемонију увеличао је и наступ хора „Еквилибриум”, који је извео химну Републике Србије „Боже правде“, „Гаудеамус игитур“ и нумерама из  II Мокрањчеву руковети. Пријем је водила Маша Ђорђевић, некадашња студенткиња Факултете политичких наука.


Related Posts