Вести

,

Отворене пријаве за пројекат „Budi Coolturan”

Студентска организација ESTIEM LG Београд девети пут заредом организује пројекат „Budi Coolturan” , који ће се одржати у периоду од 18. до 20. октобра 2019. године.

Овогодишњи Budi Coolturan има за циљ да кроз што већи број димензија представи културу својим учесницима. Такође, тежимо да ове године постоји интеракција учесника са предавачима, како би и сама култура била што приступачнија младима.

Први дан је резервисан за представу, која ће се одиграти у „УК Вук Стефановић Караџић” , чиме започињемо јачање критичког размишљања према свему што нас окружује.

Други и трећи дан проводимо у „Karbon State“. У току два дана кроз предавања, панеле, дебате и радионице, присутни учесници ће имати прилику да спознају културу на мало другачији начин. Приближићемо причу о култури-сазнаће ко је то културан човек, ко је уметник, шта све они заједно чине и зашто су неопходни у свакодневном животу. Такође, биће речи о нашим великанима, који су већ сад ушли у легенду, а чије ликове памтимо и радо цитирамо. На крају, свако од учесника имаће прилику да буде и сам херој приче, свачија прича је важна и испричана, чиме се стављају у позицију ствараоца.

Пројекат окупља све студенте Универзитета у Београду који желе да учествују у културној револуцији и граде нове темеље културе.

Пријаве за пројекат су отворене до 15. октобра 2019. године на званичном сајту ораганизације, док ће све информације бити доступне, како на званичном сајту организације, тако и на профилима на друштвеним мрежама.


Related Posts