Вести

,

Позив на симпозијум „Промена парадигме: 30 година од пада Берлинског зида и трансформације постојећих поредака”

Поштоване колегинице и колеге,

У име Центра за немачке студије Факултета политичких наука позивамо вас на симпозијум „Промена парадигме: 30 година од пада Берлинског зида и трансформације постојећих поредака”, који ће се одржати у петак, 1. новембар 2019. године са почетком у 9 часова у слушаоници 1 на Факултету политичких наука.

На симпозијуму „Промена парадигме: 30 година од пада Берлинског зида и трансформација постојећих поредака“ расправљаће се о трансформацији и промени политичког система, као и могућностима развоја демократије и опасностима на том путу из немачке и српске перспективе. Прелаз из социјалистичког облика друштва у капиталистичко, велике територијалне промене, попут поновног уједињења двеју немачких република или пак распад Југославије, представљају огромне системске трансформације. О ефектима ових политичких превирања дискутоваће се на симпозијуму на основу српског и немачког искуства.

У прилогу се налази програм Симпозијума на српском и немачком језику.

Programm_Mauerfall_српски

Programm_Mauerfall_DEU

 

Овај симпозијум финансиран је од стране DAAD-а (Немачке служба за академску размену), Фондације Конрад Аденауер, Фондације Ханс Зајдел, Факултета политичких наука и Амбасаде СР Немачке у Београду, а организован у сарадњи са Центром за немачке студије ФПН.

Related Posts