Вести

Одржана прва радионица у оквиру Академије каријерног развоја

Прва радионица у оквиру Академија каријерног развоја на тему „Писање CV-ја и мотивационог писма?” одржана је на Факултету политичких наука. Радионицу је водио координатор Центра за каријерни развој ФПН-а МА Пајазит Помак.

Пајазит Помак нагласио је важност квалитетно написаног CV-јa, нарочито радног искуства које истиче позитиван утисак о вашим радним способностима, али и неопходност неформалног образовања. Помак је посаветовао присутне да не праве грешке и наводе уобичајне вештине попут рада под притиском или комуникативност, већ да писајући свој CV покажу послодавцу да су посебни и да не функционишу према систему – копирање других.

„Ви градите социјални капитал тако што се едукујете, интересујете за различите теме, али и тако што ширите мрежу контаката. Добар CV није гаранција да ћете бити примљени, то је само почетак пута“, нагласио је Пајазит Помак.

Академију каријерног развоја организује студентска организација Европски студентски форум уз помоћ Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Друга по реду радионица на тему „CV из дизајнерског угла” одржаће се 27. новембра са почетком у 17 часова.

Related Posts