Вести

LINK Ерасмус+ пројекат: други састанак мултидисциплинарног тима

Други састанак у оквиру LINK – Learing and Innovation Network пројекта одржан је 4. октобра у просторијама Градске општине Земун. LINK је Ерасмус+ пројекат на којем је Факултет политичких наука Универзитета у Београду партнер заједно са истраживачким и високошколским институцијама из Шведске, Словеније, Шпаније, Литваније и Норвешке.

Састанку су присуствовали сарадници  из  међународних организација,  државних установа и цивилног сектора који спроводе активности са ромским породицама  у  општини Земун. Пројекат је окупио сараднике из Градске општине  Земун, Дома здравља Земун, Предшколске установе „Сима Милошевић“, Центра за социјални рад, УНИЦЕФ-а, НВО Центра за интеграцију младих, СОС Дечија села и НВО Бибија. Састанак је водила проф. др Невенка Жегарац, која је и координаторка пројекта у име Факултета политичких наука, а састанку је присуствовала и асистенткиња Виолета Марковић са Факултета политичких наука.

На састанку су дискутовани циљеви рада Лабораторије за иновације која је усмерена на јачање подршке родитељству и раном развоју деце у ромским породицама.Наредни састанак планиран је за 20. октобар, где ће се надаље развијати активности и исход пројекта у овој  области.

 

Related Posts