Вести

Додељени сертификати полазницима Школе америчких студија

Свечана додела сертификата полазницима прве Школе америчких студија одржана је на Факултету политичких наука.

Присутне је поздравио декан Факултета политичких наука проф. др Драган Р. Симић, истакавши да је поносан на још један у низу успешних пројеката, који је реализован у сарадњи са амбасадом Сједињених Америчких Држава. „Један од пројеката на који сам посебно поносан јесте размена студената са Универзитетом Клемсон у Јужној Каролини у трајању од три до шест месеци, коју реализујемо сваке године. Такође, драго ми је да могу да истакнем да су се посете професора САД на нашем Факултету у последњих неколико година знатно интезивирале“, навео је декан Симић.

Саветник за медије и културу Амбасаде САД-а у Србији Тим Стендард, усагласио се са деканом Симићем по питању сарадње и навео да реализација оваквих пројеката не би била могућа без обостране љубави према знању и преношењу истог. „Студенти који долазе на размену у Србију имају прилику да уче о српској култури и историји, што лично сматрам да је велико задовољство. Веома се радујем наредном пројекту, планираном за почетак наредне године“, рекао је Тим Стендард.

Школу Америчких студија, коју је организовао Центар за студије Сједињених Америчких држава Факултета политичких наука у сарадњи са Амбасадом САД-а у Србији похађало је 30 студената у периоду од 8. до 11. октобра 2019. године. Након доделе сертификата, у част полазника, приређен је коктел.

Related Posts