Вести

Представљен програм „Студентска стручна пракса у јавној управи“

Представљање програма „Студентска стручна пракса у јавној управи“, који неколико година заредом реализује Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Универзитетом у Београду, одржано је на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Идеја представљања била је да се студенткиње и студенти упознају са програмом будући да управо са Факултета политичких наука долази изузетно велики број пријава за обављање стручне праксе.

Проректор Универзитета проф. др Дејан Филиповић захвалио се Факултету на домаћинству, истакао значај који овај програм има за Универзитет и охрабрио присутне студенте да данас постављају питања, а да по објави конкурса буду ти који ће конкурисати за места и обављати праксу у некој од институција које се налазе у понуди.

Помоћница министра државне управе и локалне самоуправе Јасмина Бенмансур упутила је студенте у рокове који су предвиђени ове године за овај конкурс и побројала институције које ће ове године отворити своја врата за студенте Факултета политичких наука.

Милена Лазаревић из Центра за развој каријере Универзитета у Београду представила је техничке детаље самог конкурса, која су то поља која се очекује од студената да попуне и како изгледа процес селекције и шта је пресудно да кандидати и кандидаткиња буде изабрани за обављање стручне праксе.

Представљање је завршила Биљана Павловић из институције Заштитника грађана која је пренела своја искуства у сарадњи са студентима Факултета политичких наука и укратко представила чиме се бави ова институција и шта практиканти могу да очекују у њој.

Као домаћини овог скупа, обратили су се студенткиња продеканка Факултета политичких наука Андријана Милиојевић и координатор Центра за каријерни развој Факултета, Пајазит Помак, који су упутили речи захвалности што је Факултет политичких наука препознат као један од неколико факултета на којима се организују оваква представљања и да се надају да ће се студенти Факултета у великој мери, као и до сада, пријављивати за места која буду отворена за њих.

Студентима Факултета политичких наука на располагању ће бити 35 места у 18 органа јавне управе. Они су на трибини могли да чују и да ће конкурс за избор студената бити расписан 25. децембра 2023. године, док ће процес селекције и избора студената бити завршен до краја јануара 2024. године. Стручна пракса биће реализована у периоду од 4. марта до 1. јула 2024. године, а студенти су у обавези да на пракси проведу 80 часова.

Више о програму: https://strucnapraksa.mduls.gov.rs/sr/home

Извор насловне фотографије: МДУЛС

 

Related Posts