Vesti

Izvođenje nastave na predmetu Engleski jezik 1 i 2 (jezičke grupe JEP, JES, JE5, i JE6)

Dragi studenti,
zbog novonastale vanredne situacije, svi moramo da se adaptiramo i da uvedemo neke promene u dosadašnji način rada. Najveća promena se sastoji u tome što ćemo od sada pa verovatno do kraja školske godine imati časove na daljinu pomoću aplikacije Zoom. Aplikaciju možete skinuti na adresi https://us04web.zoom.us/client/latest/ZoomInstaller.exe ili sa Guglove prodavnice (Google Store) na android uređajima, i besplatna je za korišćenje. Potrebno je da napravite nalog na pomenutom sajtu ili putem aplikacije, i u dogovoreno vreme pristupite sastanku pomoću linkova koje ću podeliti na fejsbuk stranici kabineta za strane jezike našeg fakulteta (https://www.facebook.com/English-language-at-the-Faculty-of-Political-Sciences-Belgrade-139226324042/?ref=bookmarks). Poželjno je da istestirate osnovne funkcije aplikacije pre nego što je budemo zajedno koristili. Takođe su vam potrebne slušalice i mikrofon.

Literatura je ostala nepromenjena i čini je udžbenik Speakout Upper-Intermediate 2nd Edition. Sve lekcije navedene u nastavku odnose se na taj udžbenik.

Raspored je krajnje jednostavan i glasi ovako:
Engleski jezik 1 (JEP i JES) – ponedeljkom u 14:00
Engleski jezik 2 (JE5 i JE6) – utorkom u 14:00

Plan rada:

Engleski jezik 1:
23. 3. lekcija 3.5 (vežbanja obavezno uraditi pre časa) i 4.1
30. 3. lekcija 4.2
6. 4. lekcija 4.3
13. 4. lekcija 4.5 (vežbanja obavezno uraditi pre časa) i vežbanja sa strana 133 i 135 (takođe)

Engleski jezik 2:
24. 3. lekcija 7.5 (vežbanja obavezno uraditi pre časa) i 8.1
31. 3. lekcija 8.2
7. 4. lekcija 8.3 (delimično) i 8.5
14. 4. vežbanja sa strana 141 i 143 (vežbanja obavezno uraditi pre časa)

Prisustvo onlajn nastavi nije obavezno niti će biti evidentirano. Od studenata koji budu prisustvovali nastavi se očekuje da u istoj učestvuju.
Što se tiče poena za predispitne obaveze, i tu moramo da se snalazimo. Još nije sigurno šta će biti sa kolokvijumima i ispitima, i za to čekamo odluku nadležnih organa. Što se prisustava tiče, odlučio sam da svakome ko je na predavanjima bio bar 3 puta dodelim punih 5 bodova za prisustvo, a svako ko je bio aktivan na bar 3 predavanja imaće maksimalnih 5 bodova za aktivnost. Svako kome su ovi parametri ispod navedenih biće ocenjen na osnovu dosadašnjeg učinka.

Domaći zadaci na https://myenglishlab.pearson-intl.com/ biće vrednovani zaključno sa lekcijom 3.1 (prva godina), odnosno lekcijom 7.1 (druga godina). Pošto ocenjivanje domaćih zadataka funkcioniše na bazi negativnih poena, svima koji su uradili makar jedan domaći zadatak na primeren način i na vreme, uračunaću sve urađene plus sve preostale domaće zadatke u konačan zbir. Svi zadaci su sada otvoreni svakome ko želi da prođe kroz gradivo i isto provežba.
Za konsultacije sam, kao i uvek, dostupan preko imejl adrese bosko.francuski@fpn.bg.ac.rs.

Čuvajte se i pazite na sebe i bližnje tokom predstojećeg, verujem, turbulentnog perioda.

Boško Francuski