Vesti

Izvođenje nastave na predmetima Politikologija religije i Verske zajednice u Srbiji

Obaveštavamo sve studente i studentkinje koji u ovom semestru pohađaju nastavu na kursevima ”Politikologija religije” i ”Verske zajednice u Srbiji” o promenama u izvođenju iste, u skladu sa uvođenjem vanredne situacije u zemlji zbog epidemije korona virusa (Covid-19), ali i odlukom Kriznog štaba Fakulteta političkih nauka UB.

Politikologija religije

Nastava će biti organizovana u redovnom terminu (sredom, od 11:00 – 12:30č) preko online platforme Zoom (www.zoom.us/download). Link za predavanje će biti objavljen u fb grupi, ali i putem mejling liste, 24 sata pre svakog predavanja.

Vežbe na ovom predmetu se ukidaju do daljnjeg. Međutim, studenti imaju obavezu da napišu sažetak za jedan od tekstova koji se čita za vežbe (prema rasporedu). U sažetku morate da identifikujete istraživačko pitanje, hipotezu i argument svakog teksta (do 250 reči). Naslov fajla koji šaljete mora biti u sledećem formatu ”Ime_Prezime_Grupa“. Biće otvoren poseban Dropbox folder gde morate upload – ovati vaše sažetke. Podatke u vezi foldera ćete dobiti mejlom.

Bodove koje ste osvojili na vežbama do sada važe.

Konsultacije u vezi odrednica iz Enciklopedija živih religija, ali i tekstova za vežbe, će biti organizovane svakog petka, počev od 27. marta, u terminu 11:00 – 12:30č, takođe preko Zoom-a.

Test, koji je planiran za poslednju sedmicu u semestru, odlaže se do daljnjeg.

Verske zajednice u Srbiji

Nastava će biti organizovana u redovnom terminu (utorkom, od 12:00 – 13:30č) preko online platforme Zoom (www.zoom.us/download). Link za predavanje će biti objavljen u fb grupi, ali i putem mejling liste, 24 sata pre svakog predavanja.

Vežbe se ukidaju do daljnjeg. Planirana obaveza pisanja eseja ostaje i dalje.

Predmetni nastavnici su dostupni za sve konsultacije i pitanja putem mejla: miroljub.jevtic@fpn.bg.ac.rs i marko.vekovic@fpn.bg.ac.rs