Вести

Потписан споразум о сарадњу Факултета политичких наука и општине Палилула

Декан Факултета политичких наука проф. др Драган Симић и председник општине Палилула Александар Јовичић потписали су данас у просторијама Факултета споразум о сарадњи ове две институције.

Овај споразум је за нас изузетно значајан, и њиме је предвиђено да студенти нашег Факултета обављају стручну праксу у општини Палилула, али и да наше две институције сарађују и у организацији заједничких конференција, семинара, обука и стручног усавршавања.  Општина Палилула је друга градска општина са којом смо ми у ових месец дана  потписали споразум о сарадњи, и овом приликом се захваљујем господину Јовичићу што је показао разумевање за ову нашу иницијативу.

Желимо да студентима нашег Факултета овим и сличним споразумима како са општинама тако и са компанијама пружимо шансу да се докажу и примене теоријски стечено знање и да на тај начин допринесемо њиховом даљем каријерном развоју.  Надам се да ћемо и са преосталим градским општинама у наредном периоду остварити сличну сарадњу, истакао је декан Факултета политичких наука проф. др Драган Симић.

Председник општине Палилула, господин Александар Јовичић, захвалио се декану проф. Симићу и истакао да је општина Палилула увек спремна да подржи овакве позитивне инцијативе. Верујемо да ћемо ми као општина овим споразумом и сарадњом са Факултетом политичких наука добити младе људе, жељне нових знања, и убеђен сам да ће неке од идеја које практиканти буду предложили,  сигурно наћи примену у нашој општини.

Овим споразумом ми као општина помажемо младима да поред теоријског стекну и практично искуство, а и на тај начин као што је декан Симић рекао „дајемо шансу младима“. А на њима је да се својим радом и трудом докажу. Такође, сигуран сам да ћемо са Факултетом сарађивати и на организацији заједничких конференција и семинара, разних стручних курсева и обука, будући да је наша општина изузетно отворена и за овај вид сарадње, истакао је председник општине Александар Јовичић.

01 02 03 04

Related Posts