Вести

Oтворен Сабор политиколога

Годишња конференција Удружења за политичке науке Србије „Сабор политиколога“,  званично је отворена на Факултету политичких наука. На свечаном отварању говорили су декан факултета проф. др Драган Р. Симић, проф. др Небојша Владисављевић и проф. др Милан Подунавац који су  учесницима укратко представили програм. Тема овогодишње  дводневне конференције је „Демократски отпор нормализацији ауторитаризма у Европи“.

„Добродошли на Факултет политичких наука Универзитета у Београду, лепо је видети овде учеснике из Србије, региона и других крајева света. Велико је задовољство што факултет може да подржи рад Удружења, које из године у годину покреће нове пројекте“, истакао је проф. др Драган Р. Симић.

Проф. др Небојша Владисављевић на почетку свог излагања захвалио је декану Факултета на пруженој подршци и истакао је значај одржавања конференције. „Презентације имају за циљ да прикажу унапређење, али и слабости демократије кроз институције, а учесници  ће говорити о различитим схватањима демократског поретка“, рекао је проф. др Владисављевић.

Присутнима се обратио и проф. др Милан Подунавац, председник Удружења за политичке науке Балкана, који је, такође, захвалио декану Факултета проф. др Драгану Р.Симићу и професору Владисављевићу на указаној прилици да буде део организације и реализације овогодишње конференције „Сабора политиколога“.

У наставку програма конференције одржана су излагања бројних еминентних политиколога из Србије и иностранства, као и пратеће дискусије, а конференција наставља са радом и сутра (недеља, 24. септембар).

DSC_0209 DSC_0219 DSC_0176 DSC_0175 DSC_0174 (1) DSC_0173

Related Posts