Вести

Свечани пријем студената нове генерације мастер и докторских студија

На Факултету политичких наука одржан је свечани пријем студената нове генерације мастер и докторских студија, и том приликом добрдошлицу су им пожелели декан, проф. др Драган Р. Симић, проф. др Веселин Кљајић, продекан за студије другог и трећег степена и представници студентских служби.

Декан Факултета политичких наука проф. др Драган Р. Симић обратио се студентима уписаним на мастер и докторске студије: ,,Дозволите ми да вас на самом почетку поздравим у име управе Факултета и у своје име. Молим вас да се осећате као у својој кући, јер ово и јесте ваша кућа“, изјавио је Драган Р. Симић. Он је додао да Факултет располаже широким спектром програма на студијама другог и трећег степена, којих има деветнаест, чиме је омогућено да се поједина особена питања за студирање и даље усавршавање квалитетније и боље изучавају преко ових програма. ,,Ви постајете део ове академске установе, храма науке, и имате нашу најбољу добру вољу да заједничким снагама прођемо кроз ваше школовање и да оно остане леп комад ваших успомена“, закључи је декан.

,,Да имамо потребу да се рекламирамо рекламирали бисмо се једном синтагмом: озбиљан факултет, озбиљне студије, озбиљна шанса, али за тим није било потребе, што показује и ваша бројност овде“, осврнуо се професор доктор Веселин Кљајић. Он је нагласио да је веома битно развијати себе и личне потенцијале, и да ће будућем даљем развоју нових чланова академске породице, својим знањем, искуством и вољом допринети професори Факултета. Факултет политичких наука је факултет друштвено-хуманистичких наука који у апсолутнм износу има далеко најмањи пад у тренду опадања студената мастер и докторских студија на читавом Универзитету у Београду и шире, чиме се показало да Факултет има свој кредибилитет, изграђен идентитет, и да у свим постојећим околностима успева да прати све савремене трендове“, закључио је прфесор Кљајић.

_DSC0548 _DSC0555 _DSC0545 _DSC0542 _DSC0541 (2) _DSC0538 _DSC0532 _DSC0531

Related Posts