Вести

Студенткиња Факултета политичких наука победница на такмичењу у беседништву на Нушићијади

Студенткињи четврте године студија Новинарства на Факултету политичких наука у Београду Иви Манојловић уручен је Бен Акибин Беседнички венац на беседничком такмичењу на 14. Нушићијади у Ивањици, одржаној од 24. до 27. августа 2023. године.

Академски програм овогодишње Нушићијаде чинили су научна конференција од националног значаја „Употреба и злоупотреба беседништва – шта Нушићева реторика нуди савременој реторици“ и регионално такмичење у беседништву. Наступили су представници више факултета из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Северне Македоније. Стручни жири је на уручењу награде образложио да је беседа Иве Манојловић „Одавде нема назад“ била надахњујућа, инспиративна и емотивна, као и да је успела својим говором да пошаље значајну друштвену поруку и подстакне на решење.

На овом такмичењу Факултет политичких наука представљала је и Александра Ђурђевић, студенткиња четврте године студија Новинарства, са беседом „Говор ваљевског подручја“, која је ушла у финале као једна од пет најбољих овогодишњих говорника.

Беседнице су се припремале за ово надметање под менторством проф. др Добривоја Станојевића и доц. др Лидије Мирков. Бен Акибин Беседнички венац додељује Фондација Нушић у сарадњи са Општином Ивањица.

***

Ива Манојловић рођена је 19. октобра 2000. године. Основну школу завршила је у селу Зупче, општина Зубин Поток, а средњу у Косовској Митровици, где је и рођена. Заљубљеница у новинарство и писану реч. Радила је у неколико медија, а планира и да се усаврши у области родних студија.

Related Posts