Вести

,

Одржана трибина „Југоносталгија“

Трибина „Југоносталгија“, на којој су учествовали глумац Зоран Цвијановић, кошаркашки тренер Душан Дуда Ивковић и бивши фудбалер Душан Дуле Савић, одржана је на Факултету политичких наука у организацији Тимске иницијативе младих. На почетку су се говорници присетили свог одрастања и живота у бившој Југославији.

„Сви тешки тренуци које смо имали током одрастања су нам мотивација у даљем животу“, изјавио је господин Ивковић. Он је додао да је имао срећу да ради посао који воли и да васпитава велике кошаркаше. „Ми смо били светска сила што се тиче спорта, и то нам је много помогло у васпитању младих људи“, истакао је Ивковић.

Господин Савић сматра да није југоносталгичан иако је одрастао у Југославији, јер је много путовао и од бројних обавеза није стигао да упозна земљу. „У то време држава је много улагала у спорт, имали смо јаку репрезентацију и домаће клубове“, саопштио је Савић . Такође је нагласио да је одувек образовање, поред спорта, имало изразиту важност у животима младих.

„Неки филмови снимани у Југославији уопште нису имали буџет, што је за последицу имало стварање БИТЕФ-а, који и данас постоји“, објаснио је Цвијановић. Оценио је да су образовање и жеља за напретком имали велику улогу у одрастању и уметничком стварању. „ Југославија је, према истраживањима и анкетама, у то време била најбоље место за живот“, закључио је Цвијановић.


Related Posts