Вести

,

Отворена ,,Недеља одрживог развоја” на Факултету политичких наука

Први дан манифестације Недеља одрживог развоја свечано су отворили проф. др Дарко Надић, продекан за развој Факултета политичких наука и руководилац мастер програма Еколошка политика, министар а заштиту животне средине господин Горан Триван, и амбасадор Краљевине Данске Њ.Е. господин Андерс Кристиан Хугард.

Проф. др Дарко Надић је поздравио присутне у име Факултета политичких наука и захвалио се студентима мастер програма Еколошке политике који су били главни покретачи и организатори ове манифестације која има и научни и фестивалски карактер. „Недеља одрживог развоја је и практична вежба студената која садржи циклус панела, предавања, уметност, културу и све оно што сматрамо екологијом“, објаснио је проф. др Надић. Професор је такође најавио да постоје планови да ова манифестација напредује и развија се и ван оквира Факултета политичких наука.

Њ.Е. господин Хугард је изјавио да му је велико задовољство што је позван да буде на свечаном отварњу и да је врло срећан што ће једна од изложби у оквиру Недеље бити Copenhagen solutions путем које ће се приказати интегрисана урбанистичка решења. „Поносни смо н на то што ће Копенхаген бити први CO2 неутралан град на целом свету“, истакао је амбасадор Данске.

Министар за заштиту животне средине Горан Триван позвао је данску амбасаду на сарадњу и размену искустава две државе у питањима заштите животне средине. Поред тога, истакао је своју захвалност на позиву и додао како му је искрено пријатно да гостује на Факултету политичких наука. „Екологија прожима животе сваког од нас и све делатности у друштву“, сматра министар Триван, који додаје да је проблема у вези са заштитом животне средине много, али да сада постоји и више услова за решавање тих проблема. „Подршка грађана и медија је наша основна снага“, указао је министар.

У току данашњег дана одржана је изложба креација, направљених од старих лименки, еко модне дизајнерке Милице Маринковић.


Related Posts