Вести

,

Отворене пријаве за Школу економских и социјалних права

А 11 – Иницијатива за економска и социјална права вас позива да се пријавите на четврту по реду Школу економских и социјалних права.

Школа економских и социјалних права је део редовног програма образовања Иницијативе А 11, у оквиру које ћете имати прилику да се упознате са темама економских и социјалних права, социјалне правде, дискриминације, као и да научите како да се борите за унапређење ових права.

Школа је отворена за полазнице и полазнике из Србије и из региона. Познавање енглеског језика је пожељно због материјала који ће бити коришћени.

Четврта Школа економских и социјалних права ће се реализовати од новембра 2023. до фебруара 2024. године, са паузом за празнике. Први блок предавања биће одржан уживо, у Београду, од 24. до 26. новембра, након чега ће се предавања одржавати једном недељно, онлине, преко Зоом платформе. Последњи блок предавања ће поново бити организован уживо у Београду, крајем фебруара. Трошкове превоза и смештаја сноси Иницијатива А 11.

Уколико сте заинтересовани да учите са нама, своју пријаву можете послати до понедељка, 6. новембра, тако што ћете попунити формулар који се налази овде. За сва додатна питања можете нам писати на: office@a11initiative.org

Током трајања Школе, полазнице и полазници ће сазнати више о основним начелима економских и социјалних права, њиховом месту у систему заштите људских права, а дотаћи ћемо се и тема попут социјалне заштите и социјалне искључености, сиромаштва, становања, утицаја технологије на остваривање економских и социјалних права, права на рад и радне експлоатације, дискриминације, приступа најугроженијих грађана и грађанки економским и социјалним правима и разговарати о системским проблемима са којима се у остваривању ових права суочавају грађанке и грађани Србије ии земаља у региону. Предавачи из Иницијативе А 11, партнерских организација, академске заједнице и синдиката пружиће теоријски оквир неопходан за разумевање економских и социјалних права, али и примере са којима су се суочавали у пракси.

Сви кандидати ће бити обавештени о исходу својих пријава. Детаљан програм и детаљи у вези са Школом биће достављени полазницима и полазницама који буду примљени. Присуство предавањима је услов за добијање сертификата о завршетку Школе.

Related Posts