Вести

Потписан споразум о сарадњи Факултета политичких наука и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

Декан Факултета политичких наука проф. др Драган Р. Симић потписао је данас у име Факултета споразум о сарадњи са потпредседницом Владе Србије и министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зораном Михајловић.

Потписивању споразума присуствовали су и руководилац Центра за каријерни развој Факултета Пајазит Помак, као и студент продекан Факултета Маргарета Смиљанић.

‚‚Преко нашег Центра за каријерни развој настојимо да омогућимо што већи број пракси за наше студенте како би могли да стекну и практично искуство, које заједно са теоријским знањима, дају комплетну личност”, рекао је Симић. Он је додао да верује да студенти са сва четири смера ФПН-а могу дати допринос ресору којим руководи потпредседница Владе, укључујући и Координационо тело за родну равноправност и Координационо тело за праћење реализације Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња.

Декан Факултета политичких наука проф. др Драган Симић је посебно подвукао значај сарадње у области родне равноправности, где ФПН има Студије рода на мастер студијама и Центар за студије рода, по чему је јединствен у региону. „Ми смо и до сада имали добру сарадњу са министарством и од наших студената очекујемо да достојно представљају себе и установу из које долазе”, рекао је Симић.

„Министарство је и раније сарађивало са факултетима, кроз кровни споразум са Универзитетом, а све у жељи да као Влада Србије, као Министарство и Координационо тело за родну равноправност будемо подршка студентима, да потврде и обогате своје знање кроз праксу и упознају се са оним што ради Министарство, као и институције и компаније које су део ресора”, истакла је потпредседница Владе проф. др Зорана Михајловић после потписивања споразума у Влади Србије. „Наша врата су увек отворена и верујем да можемо да будемо још већа подршка, посебно студентима завршних година, а биће нам част да неки од њих и остану да раде у агенцијама, управама и другим институцијама где буду били на пракси”, додала је потпредседница Владе.

Споразум о сарадњи између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Факултета политичких наука, између осталог, укључује организовање стручних пракси, сарадњу у области родне равноправности, стратешког планирања и припреми јавних политика, као и организацију стручних скупова.

Извор саопштења: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре


Related Posts