Вести

Позив за достављање радова за седми број часописа „Ноема”

Филозофски факултет Бања Лука и Савез студената Филозофског факултета објављују позив за сарадњу на седмом броју часописа за друштвену и хуманистичку мисао „Ноема”, на тему ИЗАЗОВИ ПРАВДЕ.

Појмови правде и праведности на најдубљи начин прожимају све друштвене и хуманистичке дисциплине – филозофију и право, историју и социологију, уметност и економију. Као такви, они пружају прилику да се са безброј углова сагледају савремни човек и његово друштво.

Позивамо све заинтересоване да нам пошаљу своје радове који, између осталог, пропитују теме попут: односа права и правде, правде као врлине, постојања правде ван људских оквира, глобалне правде, принципа правде као регулатива политичке заједнице, историјског развоја појма правде, улоге уметности у постизању правде, да ли су праведне инситуције гаранција праведних индивидуа, дистрибутивне и процедуралне правде… и многих других.

Поред тематских радова, часопис прима и научне радове из подручја друштвених и хуманистичких наука који нису у вези са темом броја.

Рок за доставу радова је 15. мај 2019. године.

Радове слати на мејл адресу редакције noema@ff.unibl.org

Упутства за ауторе

За више информација посетити званични сајт:  http://noemabl.com/

Related Posts