Вести

Позив на читалачку радионицу – Приступ заснован на способностима

Поштованe колегинице и колеге,

Обавештавамо Вас да Институт за филозофију и друштвену теорију организује шест читалачких радионица у оквиру којих обрађујемо кључне текстове приступа заснованог на способностима (capability/capabilities approach), током марта и априла 2019. године.

Приступ заснован на способностима, који су развили Амартја Сен (Amartya Sen) и Марта Нусбаум (Martha Nussbaum), представља нормативни оквир за истраживање и процењивање људског благостања и друштвених уређења, као и основ за стварање јавних политика које би повећале „стварне слободе“ појединаца и појединки. Ови сусрети могу да послуже као надахнуће како студентима и истраживачима разних дисциплина – филозофима, економистима, социолозима, политиколозима, итд. – тако и делатницима у невладином и јавном сектору.

Детаљније информације о читалачкој радионици и списак литературе можете пронаћи на http://www.instifdt.bg.ac.rs/citalacka-radionica-pristup-zasnovan-na-sposobnostima/ као и у приложеном документу.

Позивамо заинтересоване да прочитају наведену литературу и да нам се придруже у дискусији и анализи.

Како бисмо вам проследили литературу, молимо да нам потврдите своје интересовање на:

Бојана Радовановић: radovanovic@instifdt.bg.ac.rs

Марко Коњовић: marko.konjovic@instifdt.bg.ac.rs

Уколико нисте у могућности да прочитате нешто од наведене литературе, али бисте желели да чујете дискусију, придружите нам се, радионица је отворена за публику.

Сусрети ће бити организовани у Институту за филозофију и друштвену теорију, Краљице Наталије 45, у сали на четвртом спрату.

Приступ заснован на способностима_читалачка радионица_ИФДТ

Related Posts