Вести

Свечано отворена студентска конференција “Zlatibor open“

Пета по реду конференција студената под називом “Zlatibor open“ свечано је отворена данас у Студентском одмаралишту „Ратко Митровић“ на Златибору. На отварању су говорили продекан за науку, квалитет и самовредновање Факултета политичких наука проф. др Дејан Миленковић и државни секретар Министарства спољних послова у Влади Републике Србије Вељко Одаловић.

Продекан Дејан Миленковић истакао је да му је велико задовољство што у име управе Факултета политичких наука може да се обрати студентима и честита организаторима на успешној реализацији конференције већ пет година заредом. „Оно што бих желео да вам кажем јесте да је ово студентски семинар, али и студентско дружење. Препоручујем вам да посетите све трибине, али и да своје време проведете дружећи се, јер су и једно и друго квалитет нашег факултета“, изјавио је професор Миленковић. Он је указао да ће на конференцији присуствовати многи уважени гости, међу којима је и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

Државни секретар Вељко Одаловић предочио је како му је част што може да учествује у семинару студената, од којих су неки и његове будуће колеге. „Чувајте, негујте и заједно разматрајте занимљиве теме у атмосфери коју не можете да осетите у клупама и амфитеатрима и будите уверени да вас професори у томе подржавају“, рекао је господин Одаловић. Он је говорио о кровној теми овогодишњег семинара, о двадесетогодишњици НАТО бомбардовања Србије. „Не можемо се помирити са тим што се догодило, много је догађаја за које још увек нико није окривљен, али се надамо да ће у будућности правда бити задовољена“, поручио је Вељко Одаловић.

Јована Стевановић и Катарина Михајловић из организације Студентска унија обратиле су се присутнима, захвалиле свим учесницима конференције и истакле како ће на овогодишњем семинару бити обрађене занимљиве и актуелне теме.

Конференцију организује Студентска унија Факултета политичких наука уз помоћ Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Конференција ће трајати од 28. до 31. марта 2019. године на Златибору.

 


Related Posts