Вести

Одржан семинар „Жене у политици – родно равноправне или не?”

Семинар „Жене у политици – родно равноправне или не?” у организацији Центра за едукацију и друштвену еманципацију младих (ЦЕДЕМ), одржан је на Факултету политичких наука. Семинар су свечано отворили продекан за основне студије проф. др Дарко Надић, помоћница министра из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Нина Митић и програмски директор ЦЕДЕМ-а МА Пајазит Г. Помак.

У току првог дела семинара одржано је предавање руководиоца Групе за притужбе Поверенице за равноправност госпође Тијане Милошевић, након којег је уследила панел-дискусија на тему „Жене у Народној скупштини”. На панел-дискусији учествовале су народне посланице Катарина Ракић из ПГ СНС, Елвира Ковач из ПГ СВМ и Стефана Миладиновић из ПГ СПС. Модераторка дискусије била је Ћина Грчић.

Други део семинара почеo је предавањем Светлане Ђорђевић и Тање Срећковић из Канцеларије за људска и мањинска права Владе Републике Србије Сузане Пауновић на тему „Жене у извршној власти”. На последњем панелу „Жене у омладинској и студентској политици“ учествовале су заменица председника Студентског парламента Универзитета у Београду Маргарета Смиљанић, председница Надзорног одбора Кровне организације младих Србије Наталија Ристић и Маја Жмукић из Канцеларије за младе града Београда. Модераторка дискусије била је Ана Грчић.

По завршетку семинара учесницима су свечано уручени сертификати.

Related Posts