Вести

Шеф мисије ОЕБС у Србији Aндреа Орицио у посети Факултету политичких наука

– уторак 28. мај 2019. у 15 часова –

Комуниколошки колоквијум, сусрет студенткиња и студената докторских студија и заинтересованих наставника, одржаће се у уторак 28. маја у 15 часова у слушаоници 3. Тема колоквијума биће историјски и компаративни приступи у истраживању медијског законодавства у Србији, односно,  разматрање  ‘пређеног пута’  и правне евлоуције као одређујућих фактора савремене регулативне праксе.

Колоквијум ће отворити амбасадор Андреа Орицио, шеф Мисије ОЕБС у Србији, који ће говорити о улози Мисије у изради нове Медијске стратегије у Србији.

Основа за разговор биће излагање проф. др Сњежане Миливојевић под називом “Институционализација слободе медија у Србији – закони о штампи од 1870. до 1918. године” и излагање докторандкиње Снежане Бајчете о примени историјског институционализма у компаративним истраживањима медијских система.

Колоквијум је организован као наставак последипломског истраживачког курса 100 Years of Media Systems in Southeast Europe – the legacy of Yugoslavia, који је одржан на Интер-универзитетском центру у Дубровнику од 15. до 20. априла 2019. године.

Добродошле и добродошли!

Related Posts