Вести

Одржана дискусија „Како до Ерасмус+ студентских размена?”

Дискусија на тему „Како до Ерасмус+ студентских размена?“ одржана је на Факултету политичких наука у организацији Студентске уније ФПН-а. О својим искуствима са размене говорили су студенти нашег факултета.

Иван Животић започео је дискусију пружајући неопходне информације о самој пријави за студентску мобилност. Он је одговарао на питања студената о потребној документацији и осталим техничким детаљима. „Оно што је оставило највећи утисак на мене док сам боравио у Немачкој јесте упознавање нових људи и различитих култура. Битно је да приликом пријаве највише обратите пажњу на мотивационо писмо, а одскочна даска би била уколико уз то приложите и одговарајућу препоруку било са факултета или ваннаставне активности“, нагласио је Животић.

Студенткиња Миља Здравковић поделила је своје утиске о боравку у Аустрији где је провела пет месеци. Она је навела да је овај програм размене изузетно користан за студенте јер пружа многе могућности, како у академском, тако и у друштвеном животу. „Много ми је значило што сам имала прилику да полажем испите кроз писање анализа, критика и истраживања. Сматрам да ће ми то највише помоћи у даљем усавршавању и раду“, истакла је Миља Здравковић.

Мина Радончић саопштила је да је током студирања у Шпанији говорила и писала искључиво на шпанском што је допринело томе да усаврши језик. За време празника искористила је прилику да обиђе Андалузију и њене знаменитости. „Размена ми је омогућила да упознам себе, свој начин рада, али и да проширим видике. Најтежи корак јесте сама одлука да се пријавите и да се припремите на то да ћете провести пола године у прелепом интернационалном окружењу“, указала је студенткиња Мина Радончић.

Подсећамо да је ове године Србија постала програмска држава, због чега млади имају више могућности да стекну искуства у иностранству.

Related Posts