Вести

Одржано предавање „Промењена улога САД за време Трампа”

Предавање на тему „Промењена улога САД за време Трампа“ професора Кевина М. Деџизуса одржано је у Центру за америчке студије Факултета политичких наука.

Професор је рекао да је председник Доналд Трамп врло нетипичан, као и његова администрација. Његова политика налази се између изолационизма и интервенционизма. „Трамп води хаотичну спољну политику, да бисмо то разумели потребно је да имамо базу за проучавање политичких наука и међународних односе. Код Трампа не видимо конзервативизам, код њега видимо нагласак на тврдој моћи“, рекао је проф. Деџизус.

Професор Кевин М. Деџизус указао је на то да је у току предизборних активности Трамп био изузетно контроверзан кандидат. Деџизус је објаснио како је упркос контроверзи успео да се обрати великом делу популације и на тај начин је изабран на функцију коју сада обавља. „Доналд Трамп је успео да завлада људима који имају потпуно другачије мишљење од њега. Он интернационално има велику подршку и има доста људи који мисле да ради добар посао“, изјавио је професор Деџизус.


Related Posts