Вести

ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА ПОЛАГАЊЕМ ИСПИТА ИЗ ПРЕДМЕТА ЈАВНА УПРАВА У ШКОЛСКОЈ 2019/2020 ГОДИНИ

Испит из предмета Јавна управа у предстојећем јунском, јулском, септембарском и октобарском року 2020 године (и евентуалним додатним роковима), узводиће се у форми писменог испита.

Писмени испит обухватиће 20 кратких питања, из питања која су постављена на веб-сајт Факултета истовремено са овим обавештењем.

У поменутим роковима, на испит могу изаћи само студенти који су у школској 2019/2020. години уписали предмет Јавна управа, као и студенти ранијих генерација који су претходних школских година завршили предиспитне обавезе на предмету. Студенти могу полагати писмени испит ИСКЉУЧИВО у термину полагања који ће бити утврђен за сваки смер.

Студенти ранијих/претходних генерација, полажу у поментим роковима писмени испит, са истим питањима који су постављени на веб-страници ФПН за студенте за школску 2019/2020. годину.

Испит ће бити извођен у просторијама које су најпогодније и највеће како би сe poštovala правила о социјалном дистанцирању. Евентуално ношење заштитне опреме у току трајања испита (маски, рукавица и др), биће уређено јединствено за све студенте Факултета. Доношење ових правила очекује се ускоро.

Студент је дужан да пре заузимања места у одређеној просторији/слушаоници на унапред предвиђено место, одложи торбе, ранчеве, мобилне телефоне, књиге и било које друго помоћно средство. Писмени испит се НЕ ПОЛАЖЕ уз употребу уџбеника. Студент је дужан да на писмени испит са собом понесе индекс. Идекс служи као јавна исправа којом студент доказује свој идентитет.

На испиту је дозвољена само употреба оловке (хемијске, обичне или танког фломастера). На формулару писменог испита јасно ће бити означено место за упис имена и презимена студента (искључиво штампаним словима) и место на којем је студент у обавези да упише број индекса.

Студент може на листу на коме се налазе питања, прецртавати већ написане одговоре и уместо њих написати друге.

Ради лакшег одвијања процеса полагања, студенти који су пријавили испит, а ипак не желе да га полажу, дужни су да најкасније 24 часа пре полагања испита, обавесте професора путем е-маил-а dejan.milenkovic@fpn.bg.ac.rs о одустајању од полагања испита.

Студент који одустана од испита а да о томе није обавестио предметног професора на претходно поменути начин, биће у испитном списку означен као студент који није положио испит.

Испитна питања на испиту биће подељена на питања која су лакша (најопштија питања са списка питања која су објављена на веб-страници факултета, нпр. најзначајније дефиниције, најопштије податке и сл.).

Средње тешка питања биће питања мањег степена општости. Најсложенија питања биће питања која се односе на неке од детаља са списка питања која су објављена на веб-страници Факултета.

Испит ће бити оцењиван на следећи начин:

18-20 тачних одговора – оцена 10

15-17 тачних одговора  – оцена 9

12-14 тачних одговора  – оцена 8

9-11 тачних одговора    – оцена 7

7-8 тачних одговора     – оцена 6

Испит ће трајати 75 минута.

Писмени испит биће оцењен, а резултати објављени најкасније у року од 7 дана од дана полагања. Резултати ће бити објављени на веб-страници Факултета ИСКЉУЧИВО по броју инекса студента (без имена и презимена), како би се поштовала правила утврђена Законом о заштити података о личности.

На објављеном списку резултата биће означен тачан дан када су студенти дужни да оставе индекс на пријавници Факултета ради уписа оцене.

Студенти који нису задовољни оценом и не желе да упишу оцену остварену на испиту, дужни су да одмах након објављивања резултата о томе обавесте професора на е-мејл адресу која је претходно написана у овом обавештењу. Студент који не жели да упише оцену, у том случају биће на испитном списку означен као студент који је полагао, али није положио испит. Студент може поновити понављање испита у било којем наредном испитном року.

На веб-страници Факултета, истовремено са објављивањем овог ОБАВЕШТЕЊА биће објављен и списак испитних питања као и пример писменог испита са попуњеним одговорима (који треба студенту да послужи као орјентир на који начин треба да одговори на постављена питања).

Додатна питања у вези са испитним градивом и форми полагањаиспита студенти могу поставити у термину консултација. Време одржавања консултација путем платформе ЗООМ биће објављено накнадно. За време консултација студенти могу да се укључе кроз аудио или аудио/видео форму и поставити питања, на која ће одмах и добити одговор.

У Београду, 8.05.2020. године

Проф. др Дејан Миленковић

ИСПИТНА ПИТАЊА – ЈАВНА УПРАВА

ЈАВНА УПРАВА – ФОРМА ПИСМЕНОГ ИСПИТА СА ОДГОВОРИМА

 

Related Posts