Вести

,

Конкурс за избор Омладинских делегата Србије у Уједињеним нацијама 2020/21.

Удружење за Уједињене нације Србије од 2017. године организује пројекат „Омладински делегати Србије у Уједињеним нацијама“, који обухвата избор два омладинска делегата у Уједињеним нацијама и њихов активан рад током мандата од једне године.

Уз подршку Министарства спољних послова и Министарства омладине и спорта Републике Србије успостављен је институционални оквир званичног избора младих представника и током првог циклуса стечена су искуства за развој и одрживост пројекта у складу са релевантним документима УН и омладинске политике у Србији.

Донатор пројекта је: Омладински савез удружења „Нови Сад омладинска престоница Европе – OPENS“. Партнери пројекта су: Кровна организација младих Србије и Национална асоцијација канцеларија за младе.

Изабрани млади представници Републике Србије на заседањима у УН у које су укључени млади, обављаће улогу на волонтерској основи, а у службеним контактима заступаће интересе Србије у УН и представљаће потребе младих у Србији. Статус младих делегата биће у нивоу саветника за питања младих, а платформу ће припремати у консултацијама са субјектима омладинске политике и у дијалогу са вршњацима широм земље, кроз учешће на различитим догађајима.

Циљ пројекта је подстицање укључивања младих у државну омладинску политику и преузимање друштвених обавеза, преко изражавања интереса младих кроз улогу омладинског представника у државној делегацији у УН, као и континуирано обучавање нових младих лидера за промене.

На конкурс се могу пријавити млади од 19 до 27 година, који су држављани Републике Србије, имају активно знање енглеског језика, добро познавање омладинске политике у Србији, познавање система Уједињених нација, претходно искуство у омладинском активизму, остварен успех у образовању и ваннаставним активностима, као и друга достигнућа значајна за програм омладинских делегата у УН.

Пријављивање на јавни конкурс је до 20. јула 2020. године. Процес одабира омладинских делегата састојаће се из 3 фазе: јавни конкурс, тестирање најбоље рангираних на основу апликација и интервјуи за најуспешније кандидате након тестирања.

Више информација можете видети на следећем линку: http://unaserbia.rs/v2/index.php/youth-delegate.

ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР

#UNYouthDelegateSerbia

#OmladinskiDelegatiUN

Фејсбук – https://www.facebook.com/UNYouthDelegateSerbia/ ;
Твитер – https://twitter.com/YouthDelegateRS ;
Инстаграм – https://www.instagram.com/unyouthdelegate_serbia/ .

Related Posts