Вести

, , ,

АГРОКЛУБ – конкурс за доделу стипендије

Агроклуб, информациони систем и водећи медиј из области пољопривреде, расписао је конкурс за доделу стипендије у школској 2020./2021. години. Конкурс је отворен од 9. 9. до 9. 10. 2020. године. Сви заинтересовани студенти завршне године студија могу да се пријаве на мејл адресу: stipendija@agroklub.rs .

Агроклуб тражи студенте новинарства који имају афинитета ка темама сектора производње хране и дешавања у аграру или пак студенте агрономије/ветерине који имају склоности према медијима, писању и фотографији.

У питању је конкурс за стипендију у вредности од 75.000 динара у којој тражимо заинтересоване полазнике завршне године студија наведених факултета. Стипендија ће бити реализована кроз 10 месеци у месечним ануитетима на рачун студента.

Заинтересовани треба да пошаљу мотивационо писмо у којем ће се представити и приближити своју жељу за бављење аграрним новинарством. Додатно, приликом пријаве потребно је доставити и ауторску репортажу са неког пољопривредног догађаја или газдинства (репортажни текст уз пратећи фото и/или видео прилог).

Након избора најбољих, а пре потписа уговора о стипендирању биће потребно доставити доказ о уписаној задњој години студија (није неопходно унапред). Примање друге стипендије није препрека пријави за примање наше.

Кандидати морају да буду спремни на мање обавезе током године, а које ће се усклађивати са њиховим другим активностима. Стипендиста ће бити ангажован на креирању медијских садржаја и објављивању, као и учествовању у другим активностима (на пример, на друштвеним мрежама и слично).

Проглашење добитника, потписивање уговора о стипендирању, као и њено уручивање (при чему ће бити потребно доставити доказ о уписаној задњој години студија) биће објављено до краја октобра.

Агроклуб конкурс за стипендију

Related Posts