Вести

Одржана прва радионица у оквиру Академије каријерног развоја 2

Прва радионица у оквиру друге Академије каријерног развоја на тему „Писање CV-ја и мотивационог писма?“ одржана је путем платформе Zoom. Радионицу је водила координаторка програма информисања и саветовања Центра за развој каријере Универзитета у Београду Јелена Курјак.

Јелена Курјак нагласила је присутнима да је за кандидаткињу или кандидата изузетно важно да квалитетно напише CV, јер је циљ CV-ја да кандидатима обезбеди интервју. Она је истакла да је приликом писања CV-ја и мотивационог писма значајнији садржај него број употребљених карактера. „Најважније је да истакнемо шта знамо, умемо и желимо да радимо. Неопходно је да прво добро познајете себе како бисте могли да се на одговарајући начин представите потенцијалном послодавцу“, рекла је Јелена Курјак. Јелана Курјак посаветовала је учеснике радионице да се пре пријављивања на неки конкурс детаљно информишу о месту за које конкуришу и своје предзнање представе кроз мотивационо писмо. Она је додала да је у мотивационом писму веома важно да се предоче квалитети који кандидаткињу или кандидата издвајају у односу на друге.

Академију каријерног развоја 2 организује студентска организација Европски студентски форум уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Related Posts