Вести

Стална координаторка УН у Републици Србији Франсуаз Жакоб и амбасадор Француске Њ.Е. Жан-Луј Фалкони одржали предавање на МАС еколошке политике

Стална координаторка Уједињених нација у Републици Србији Франсуаз Жакоб и амбасадор Републике Француске у Републици Србији Њ.Е. Жан-Луј Фалкони одржали су предавање на Мастер академским студијама еколошке политике на Факултету политичких наука Универзитета у Београду, у оквиру предмета Савремена еколошка политика и одрживи развој.

Теме предавања биле су петогодишњица Париског споразума о климатским променама, активности Уједињених нација у борби против климатских промена и остваривање Агенде 2030 и циљева одрживог развоја. На предавању су пренете значајне идеје које се односе на јачање еколошке свести у Србији, а посебно идеје о јачању еколошке свести универзитетске омладине, али и искуства из Француске која се тичу одговорног односа према употреби енергије, борби против климатских промена и појачавању улоге Француске у ЕУ односно на борбу против климатских промена.

Предаваче и госте поздравио је продекан за основне студије и руководилац Мастер академских студија еколошке политике на Факултету политичких наука проф. др Дарко Надић.

Поред студенткиња и студената ФПН-а, предавању су присуствовали и професор са Факултета политичких наука Универзитета у Варшави др Марко Бабић, као и професор са Факултета политичких наука Московског државног Универзитета Ломоносов др Максим Владимирович Вилисов.

Предавање је одржано у сарадњи са Амбасадом Републике Француске у Републици Србији, Француским институтом у Београду и Канцеларијом Уједињених нација у Републици Србији.

Related Posts