Вести

Професорка др Вера Арежина учесница на Глобалном форуму Уједињених нација о Иницијативи за одрживост у високом образовању

Глобални форум Уједињених нација о Иницијативи за одрживост у високом образовању (UN Higher Education Sustainability Initiative – HESI), на коjeм је учествовала проф. др Вера Арежина са Факултета политичких наука Универзитета у Београду, одржан је у јулу у Њујорку.

На Глобалном форуму UN HESI у Њујорку саопштено је да методологија мора имати већу улогу у високом образовању, а посебно део који се односи на мерење, процене и програм TASK о примени циљева одрживог развоја у високом образовању. UN HESI планира истраживања путем анкета, фокус група и других метода, као и даље унапређење сарадње између универзитета ради интеграције циљева одрживог развоја.

Током догађаја, проф. др Вера Арежина је као члан радне групе UN HESI указала да је образовање покретачка снага сваког друштва, као и да је неопходна интеграција циљева одрживог развоја у наставне планове и програме, а посебно циљева 4 и 5 који се односе на квалитетно образовање и родну равноправност.

2023 HESI Global Forum (HLPF 2023 Special Event)

 

Related Posts