Вести

, , ,

Конкурс за доделу Награде др Предраг Симић

У спомен на професора др Предрага Симића, његова породица, Факултет политичких наука Универзитета у Београду и Центар за друштвени дијалог и регионалне иницијативе, уз подршку Амбасаде Републике Словачке у Београду, расписују

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ НАГРАДЕ ДР ПРЕДРАГ СИМИЋ

Награда је намења ауторима најбољих студентских радова из области спољне политике Србије и балканских односа, научних области за које је професор Симић био истакнути стручњак, бритки аналитичар, плодан аутор и инспиришући професор.

Конкурс за доделу награде за 2021. годину отворен је од 09.12.2020. до 16.01.2021. године. Студенти треће и четврте године основних академских студија и студенти мастер академских студија на Факултету политичких наука који желе да конкуришу треба да напишу рад дужине од 1800 до 2200 речи на једну од следећих тема:

  • Да ли је могућа економска и политичка „Западнобалканска унија” и да ли би она била корисна за државе Западног Балкана?
  • Какву спољну политику Република Србија треба да води према Црној Гори и Босни и Херцеговини и шта треба да буде у фокусу – добросуседски односи или положај српског народа у овим државама?
  • Како ће промена америчке администрације утицати на регионалну безбедносну и политичку динамику на Западном Балкану?
  • Да ли је „ковид-дипломатија” Кине, Русије и ЕУ променила улогу ових актера на Западном Балкану и на који начин?

Радови би требало да садрже јасан одговор на питање и језгровиту  аргументацију. Неопходоно је да радови буду уредно референцирани, у академској форми, са пописом литературе на крају рада. Радове је потребно послати у дигиталној форми (најбоље као МSO Word документ) на адресу: milan.krstic.fpn@gmail.com до 23:59:59 сати на дан затварања конкурса (16.01.2021. године).

Аутори три најбоља рада добиће новчане награда и плакете, а добитницима прве две награде ће бити обезбеђено и учешће на престижном безбедносном форуму GlobSec” средином 2021. године у Братислави.* Имена добитника награде биће саопштена на онлајн церемонији доделе награде 19.01.2021. године (линк за приступ биће објављен благовремено на сајту Факултета политичких наука), када ће бити одржано и меморијално предавање у професорову част.

За све додатне информације потребно је обратити се Милану Крстићу на мејл: milan.krstic.fpn@gmail.com .

*Напомена: организатори напомињу да ће могућност присуствовања уживо форуму зависити од епидемиолошке ситуације средином 2021. године.

Related Posts