Вести

СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА И СОЦИЈАЛНИ РАД – СТРУЧНА ПРАКСА 4

ОБАВЕШТЕЊЕ

СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА И СОЦИЈАЛНИ РАД – СТРУЧНА ПРАКСА 4

 

Поводом обележавања Светског дана социјалне правде у оквиру стручне праксе 4 ће бити одржана „Онлине жива библиотека“ у суботу  20.02. 2021. године, са почетком у 17 часова преко Зум (Zoom) платформе.

„Жива библиотека“ представља иновативну методологију за промовисање људских права, равноправности, те за борбу против расизма и ксенофобије. Методологија „Живе библиотеке“ је специфична. Књиге су живи људи, пажљиво одабрани из друштвених група  према којима често владају предрасуде и негативни стереотипи. Због своје позиције у друштву и припадности одређеној друштвеној групи, ове особе су стигматизоване или трпе дискриминацију.  У директној комуникацији са читаоцима „Живе књиге“ преносе своја животна искуства и доприносе борби против стереотипа, предсрасуда и дискриминације.

Такође, следећи онлине сусрет у оквиру стручне праксе 4 под називом „На Зум кафи са социјалним радником/цом“који ће бити одржан у петак, 26.02.2020.године у 11 часова где ће студенти и студенткиње имати прилику да се упознају како изгледа посао социјалног радника из угла рада са различитим циљним групама (особе са инвалидитетом, жене које су преживеле роднозасновано насиље, особе са искуством миграција, млади без родитељског старања, рад са пацијентима у терминалној фази болести и сл.) и областима рада (пружање директне подршке корисницима, развој услуга социјалне заштите, рад у планирању развоја, активирању заједнице, реализација истраживања и пројеката).

Обавезан је долазак за све студенте и студенткиње четврте године социјалног рада и социјалне политике.

Пријаве путем упитника https://forms.gle/VH5py1hi4SRjfxjF9  након чега ћете добити линк за приступ онлине сусретима са више информација о сусретима.

 

Тим за вођење стручне праксе:

Славица Милојевић

Ивана Сератлић

Гордана Марчетић-Радуновић

Related Posts