Вести

, , ,

Онлајн представљање новог изборног предмета ‚‚Заштита деце у миграцијама”

Поштоване колегинице и колеге,

Факултет политичких наука Универзитета у Београду, Департман за социјалну политику и социјални рад, у партнерству са УНИЦЕФ-ом у Србији, развио је мултидисциплинарни курс за јачање капацитета студената и практичара који раде са децом погођеном миграцијама.

Курс jе пилотиран током зимског семестра школске 2020/2021. године, након чега је акредитован, а затим и постао стални курс у оквиру академске понуде Факултета политичких наука за будуће студенте социјалног рада, политикологије, новинарства, међународних односа, родних и културних студија у наредним годинама уз подршку Програма Европске уније за здравство.

Курс представља јединствену прилику за учење и академско усавршавање на Западном Балкану и повезан је са европским академским пројектом Migration, Integration and Governance Research Centre (MIGREC). Коначно, ова иницијатива контекстуализује и размењује глобалну експертизу и знање које УНИЦЕФ има у области Деце у покрету.

Курс ће се поново спроводити током летњег семестра 2021. године, као изборни предмет на сва четири смера Факултета политичких наука.

Позивамо све заинтересоване студенткиње и студенте на онлајн представљање предмета ‚‚Заштита деце у миграцијама”, које ће се одржати у петак, 26. фебруара 2021. године са почетком у 12 часова путем платформе ZOOM.

Zoom приступ предавању: https://zoom.us/j/95766454700

Пријаве за присуство на онлајн представљању предмета ‚‚Заштите деце у миграцијама” су обавезне. Пријаве се врше путем линка: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc1hiDwclHogFCugU1_l1U9tE2QpAKSxk_i6t4pdxheofRywg/viewform?fbclid=IwAR2ivNuSzFwH8CWv4Kit_SlkamuPCdZPvD9ehKw6LvHHTTgvVuESj633nEk

Силабус предмета налази се на: https://www.fpn.bg.ac.rs/course/zastita-dece-u-migracijama

За више информација о предмету молимо вас да пишете на мејл адресу decamigracijefpn@gmail.com.

Related Posts