Вести

,

Позив на онлајн конференцију „УБУНТУ: Ја јесам зато што ми јесмо – јачање друштвене солидарности и глобалне повезаности“

Поштовани/а,

Унија студената социјалног рада се, у сарадњи са Одељењем за социјалну политику и социјални рад Факултета политичких наука, придружује обележавању Међународног дана социјалних радника. Овогодишњи фокус Међународног дана социјалних радника je на солидарности као основном концепту УБУНТУ филозофије, која је прихваћена као слоган под којим ове године удружења социјалних радника широм света прослављају овај дан.

Велико задовољство нам је да Вас позовемо да учествујете на онлајн конференцији „УБУНТУ: Ја јесам зато што ми јесмо – јачање друштвене солидарности и глобалне повезаности“, која ће се одржати 16. марта 2021. године преко ZOOM платформе.

Година за нама, због епидемије која је захватила читав свет, била је пуна изазова за цело човечанство, а посебно за маргинализоване и вулнерабилне групе, као и професионалце који су ангажовани у пружању подршке и помоћи различитим појединцима, групама и заједницама. Научили смо да су људски ресурси и постојање солидарности темељ савременог социјалног рада. С тога ће нам, у оквиру главне теме, о различитим облицима солидарности и о својим искуствима и изазовима током пандемије говорити социјални радници из центара за социјални рад, установа социјалне заштите за смештај корисника, као и организација цивилног друштва, хуманитарних удружења и група.

Позивно писмо и програм конференције

 

Related Posts